Новини

Президентът: Когато аз говорих, мнозина мълчаха

“Голямата изненада за управляващата върхушка(от санкциите на САЩ, б.а.) е името на Васил Божков, което създаде много проблеми, защото управляващите и президентът Радев не успяха своевременно да се разграничат от него”, каза днес пред БНТ юристът и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки. По думите на проф. Близнашки Васил Божков винаги е имал огромно влияние в политическия живот на страната.

“Сега ще трябва да се пренастроят и журналистите, и политическата върхушка, ще трябва да се разграничават от Васил Божков. От Пеевски се разграничиха доста по-рано”, отбеляза той. Юристът подчерта, че с тези санкции САЩ преследва свои цели.

Реакциите след санкциите: Нямам бизнес с Пеевски, не сме получавали стотинка от Божков, увери Борисов

© Юлия Лазарова

“Развръзката е в определен смисъл неизбежна, въпросът е, че олигарсите не разбраха какво ги чака. Те смятаха, че ще парализират работата на прокуратурата, ще бъдат оставени на спокойствие, те ще дирижират политическия живот”, допълни той. За Близнашки важното в случая е, че олигарсите, тръгнали срещу своята страна, са допуснали груба грешка и ще платят висока цена.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.