Свят

Пулев: Събота е най-важният ден в живота ми

П ретендентът Кубрат Пулев се зарече да изпълни дългогодишната си амбиция да стане световен шампион в тежка категория.

„Събота е най-важният ден в живота ми”, заяви българският боксьор пред „Sky Sports”. „Тренирам от 12-годишен, станах шампион в България, когато бях на 14. Това е моята мечта, това беше мечтата на баща ми. Нокаут? Просто се нуждая от тази победа. Искам да го направя за баща си, за страната си, за българския спорт. Не само за мен”.

Пулев за мача с Джошуа: Отиваме да мачкаме

Световният шампион Антъни Джошуа пък настоява, че е напълно фокусиран върху постигането на пълна победа над Пулев, въпреки спекулациите за бъдеща битка срещу Тайсън Фюри.

Кубрат Пулев: Трябва ни само куражът да повярваме в себе си!

„Работил съм много за усъвършенстване на уменията си”, каза Джошуа. „Това ще бъде тежка битка, но трябва да запазя пояса си. Мисля като боец. Според мен нищо друго не е важно освен Пулев. Това е моят фокус.”

Джошуа и Пулев демонстрираха голямо уважение един към друг по време на официалната пресконференция.

„Готов съм, тук съм и ще се боря за победата. Мачът през 2017-а срещу Джошуа не се състоя, но аз вярвах, че този сблъсък ще дойде, когато настъпи правилният момент. Преди близо три години бях по-млад, но получих травма по време на спаринг и не можех да се подготвя нормално. Радвам се, че сега съм здрав, готов и срещата ще се състои въпреки пандемията и останалите фактори в световен мащаб”, посочи Пулев

„Респект към Антъни, който е олимпийски шампион и носител на световните титли, но аз съм тук, за да го победя. Имам всички необходими качества, за да му отнема титлите. Готов съм да се бия, готов съм да спечеля”.

Световният шампион на Международната боксова федерация, Световната боксова асоциация, Световната боксова организация и Международната боксова организация Антъни Джошуа отговори, че само може да спечели от боксовия мач в събота и той ще е този, който ще остане прав в накрая.

 „Напрежението през миналата година бе огромно, но ме направи по-силен. Нямам какво да губя. Само мога да спечеля. Единственият начин да си успешен, е да приемаш големи предизвикателства”.

„Искам да промотирам бокса. Много съм мотивиран. Гладен съм за победи. В края на деня не очаквам обаче някой да ме обича”, каза Джошуа.

„Бия се откакто влязох във фитнеса. Бил съм удрян от най-силните много пъти, но все още съм тук. Това не ме промени. Не е достатъчно да ме промени. За всеки мач тренирам усилено. Мисля че имам голям характер. Определено ще бъда удрян, той също, но аз ще съм този, който накрая ще стои на крака”.

До момента в своите професионални кариери и Джошуа и Пулев имат само по една загуба. Българинът отстъпи пред Владимир Кличко в първия си опит да стигне до световната титла през 2014 година, докато през миналата англичанинът бе победен изненадващо от мексиканеца Анди Руис, но на реванша си върна шампионските пояси.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.