Новини

Путин поздрави Байдън 6 седмици след изборите

На тази снимка от март 2011 г. тогавашният вицепрезидент на Съединените щати Джо Байдън е с руския държавен глава Владимир Путин в Москва

© Associated Press

На тази снимка от март 2011 г. тогавашният вицепрезидент на Съединените щати Джо Байдън е с руския държавен глава Владимир Путин в Москва

Руският президент Владимир Путин поздрави бъдещия си колега Джо Байдън като избран за президент на Съединените щати.

Това стана часове след като Изборната колегия в САЩ утвърди с гласовете си резултата от президентските избори на 3 ноември.

Няколко дни по-късно след напрегнато броене на електорални гласове в ключови за вота щати Байдън бе обявен за новия президент на САЩ според прогнозни резултати на всички водещи медии. Тогава, на 7 ноември, обаче Русия обяви, че ще изчака официалните резултати от президентските избори, макар почти всички държави да отправиха поздравления към победителя.

Според сайта на Кремъл Путин е пожелал на Байдън всякакви успехи в изпратена до него телеграма.

“Готов съм за взаимодействие и контакт с Вас с убеждението, че с общи усилия Москва и Вашингтон могат реално да способстват за решаването на много проблеми и предизвикателства, с които сега се сблъсква светът”, цитира думите на Путин съобщението на руското президентство.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.