Свят

Първи сняг – къде има проблеми по пътищата

П ътят от Разград към Попово е затворен временно за движение заради аварирал автобус, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Автобусът, пътуващ по линията Разград – София, се е хлъзнал на заледения път в района на бившия военен лагер и е попаднал в канавката. Няма пострадали пътници.

До изтеглянето му и освобождаването на платното за движение е обявен обходен маршрут за всички превозни средства през село Балкански.

Временно е затворен за движение пътят Ловеч – Плевен заради аварирал тежкотоварен автомобил, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч.
Движението ще бъде възстановено след изтеглянето му.

ВИЖТЕ ПЪРВИЯ СНЯГ В СОФИЯ В НАШАТА ФОТОГАЛЕРИЯ

Близо 400 машини са обработвали пътищата през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите при започналия снеговалеж, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Обработката на настилките продължава като при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна снегопочистваща техника. Републиканските пътища, автомагистралите и високопланинските проходи са отворени за движение и са проходими при зимни условия.

Временно е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през Троянския проход. Заради гъста мъгла видимостта в най-високия старопланински проход е до 100 м. Поради силен снеговалеж временно е ограничено движението на всички коли по второкласния път Русе – Силистра в участъка от разклона за с. Пожарево до кръстовището за с. Гарван.

Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.
В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини – снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали за обработка на настилките.

АПИ с важно предупреждение към шофьорите

Сняг до 48 часа, къде ще натрупа

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.