Новини

Пътната полиция отчете 330 отнети шофьорски книжки по коледните празници

Пътната полиция отчете 330 отнети шофьорски книжки по коледните празници

© Главна дирекция Национална полиция

Представител на “Пътна полиция” отчете 330 отнети шофьорски книжки “по различни поводи” в почивните коледни дни (от 24 декември до 27 декември) на брифинг за трафика и обстановката по пътищата. За периода главен инспектор Лъчезар Близнаков посочи, че са съставени 1400 акта, станали са 230 катастрофи, като така те са по-малко от инцидентите през коледния период на миналата година. Тогава те са били 270 на брой.

По думите на представителя на “Пътна полиция” за празничния период, включващ и новогодишните почивни дни (23 декември до 3 януари), по пътищата в страната е “наситено с пътни полицаи и всички технически средства за скоростта са на терен”. Основно се следи за превишаване на скоростта, за употреба на алкохол и наркотици. Като драстични примери за превишаване на ограниченията за скоростта Близнаков посочи двама шофьори в Пловдив на Бъдни вечер, които са управлявали превозните си средства със 189 км./ч. и 171 км./ч.

В последния почивен ден за коледните празници Лъчезар Близнаков отчете спокоен трафик и отбелязва, че в района на Владая са организирани две ленти за влизане в София, но до следобедните часове не се е забелязал интензивен трафик. По думите на представителя на “Пътна полиция” натоварено се очаква да е движението на 31 януари, когато е последният работен ден за 2020 г., както и на 3 януари догодина, когато е последният почивен ден за новогодишния период.

По думите на Близнаков вниманието на пътните полицаи е засилено в района на тунел “Витиня” на магистрала “Хемус”, където на 23 декември в посока Варна е имало дълги колони от автомобили.

Обобщение на “Дневник” за най-важното за пътуването в интензивния трафик на празничните дни – тук

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.