Свят

Радев: Виждате резултата от това, че ГЕРБ избраха второто

В секи сигнал за подслушване трябва да бъде проверен. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

„Въпросът тук е ,че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, сега трябва да проверяват сами себе си. Оттук е необходимостта от някои неизбежни кадрови промени”, обясни президентът.

Митов: Радев не може да прости на службите, че разкриха руската шпионска мрежа

Относно коментара на ГЕРБ, че атаките срещу службите са заради разбитата руска шпионска мрежа, Радев заяви:

„Къде бяха същите критици, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация допусна не един, а пет български офицери, на които те са издавали допуски за класифицирана информация, да бъдат пробити от чужди служби“, посочи презиндетът.

„Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева похарчени от нашите пари за „Турски поток”, които никога няма да си върнем. Къде бяха и защо мълчаха 10 години, в които премиерът Борисов забатачи интеркоректора безнадеждно с Гърция и сега нямаме никаква реална диверсификация. Защо мълчаха, когато към тях постъпваше информация за 60 милиона изтеглени кеш от Васил Божков“, каза Радев.

ГЕРБ излезе с позиция по скандала с подслушванията

„Можем да говорим още 20 минути какво не направиха българските служби. Защо не питате защо те останаха слепи и глухи за записите, шкафчетата, за 700 млн. за хазарта. Към тези служби постъпва информация от банките, те го потвърдиха, за 60 млн. лв. изтеглени от Васил Божков, които той твърди, че ги е дал на тях. Направете справка кои служби с какво участват“, заяви президентът.

„Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема – да спасят себе си и партията, като се разграничат от своя компрометиран премиер или да го бранят с телата си и да пропаднат заедно с него  в бездната не неговия морален позор, днес виждате резултат от това, че те избраха второто“.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.