Новини

Радев и Борисов поздравиха християните за Възкресение

Радев и Борисов поздравиха християните за Възкресение

© Дневник

Президентът Румен Радев и премиерът в оставка Бойко Борисов поздравиха православните християни в България с днешния най-голям църковен празник – Възкресение Христово.

Държавният глава говори за Възкресението като лично изживяване и пожела повече светлина в мислите и делата на хората. Шефът на изпълнителната власт призова да се освободим от тесногръдието, омразата и егоизма и се ангажира в близко бъдеще да изведе народа “по правилния път” .

“За всеки от нас Възкресението е лично изживяване, което възражда духа и носи надежда за повече светлина в мислите и делата ни. За нашия народ отбелязването на Възкресението единява традициите на рода и ценностите на вярата. В този светъл за православната вяра ден пожелавам здраве, мир и благополучие във всеки български дом! Честито Възкресение Христово!” написа президентът в профила си във “Фейсбук”.

Борисов написа в профила си в социалната мрежа, че “днес е време за обединение и време за решения”. Той призова за единение, което ще помогне на българския народ да преодолее всички трудности и да реши всичките си проблеми, а като доказателство даде постиженията в борбата срещу разпространението на коронавируса.

Премиерът в оставка предупреди, че България е на прага на политическа криза и обвини политическите си противници в “тесногръдие, омраза и егоизъм”. “Ако не се вразумим, ще платим висока цена за политическите авантюри”, предупреди той.

Борисов увери, че е разчел урока, който са му дали хората, знае пътя и “как можем да го извървим” и обеща, че има “още малко време и много усилия, за да тръгнем по правилния път”.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.