Общество

Разкриха взломна кражба по време на спецакция във ВършецВчера на територията на община Вършец служители на РУ Вършец са провели специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана.

В хода на акцията е разкрита взломна кражба, образувани са бързо производство за престъпление по транспорта и 2 заявителски материала за съхранение на незаконна дървесина. При претърсване в частен дом в с. Долна Бела Речка са намерени ъглошлайф и настолно радио, предмет на взломна кражба от къща на софийски жител в селото, извършена в началото на декември. Като извършител е уличен 32-годишният обитател на къщата, който направил пълни самопризнания.Полицейска проверка на лек автомобил “Фолксваген Голф” в с. Долно Озирово, управляван от 27-годишен местен жител, установила, че водачът е седнал зад волана в срока на лишаване от правоуправление, след като вече е наказван по административен ред за същото нарушение. Полицейските екипи извършили проверки и в два частни дома във вършечкия кв. Изток”, където установили общо 6 куб. незаконна дървесина, съхранявана в домовете на двама местни жители. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите.

По време на операцията са проверени още 31 МПС и 35 лица, съставени са 2 акта по ЗДвП, 2 акта по ЗБЛД и глоба с фиш. В хода на акцията са издадени още 5 предупредителни протокола и са проведени профилактични беседи с 5 лица от криминалния контингент.

Същия ден между 10,00 ч. и 22,00 ч. на територията на РУ Вършец е реализирана и специализирана полицейска операция по противодействие на миграционния натиск, каналджийството и трафика на хора. По време на операцията екипи на ЗЖУ Монтана са проверили 36 МПС, 53 лица и 26 обекта. Не са установени законови нарушения.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.