Свят

Румънец си постави трета доза ваксина, "чувал и виждал по-добре”

Ч етиридесет и деветгодишен румънски гражданин се е ваксинирал с трета доза на ваксината срещу COVID-19 на “Пфайзер/Бионтех”, защото “се чувствал по-добре, чувал и виждал по-добре” след имунизацията. Властите обаче започнаха наказателно преследване срещу него, съобщават днес румънските медии.

Мъжът, чието име не се съобщава,

се възползвал от струпването на хора на пункт за ваксинация от типа „драйв-тру”

в град Дорохой, окръг Ботошани (Североизточна Румъния) в неделя, 16 май. Заради навалицата, той получил доза от ваксината преди личните му данни да бъдат проверени в информационната система, където са регистрирани всички ваксинирани.

Едва след поставянето на инжекцията и след като системата показала, че той е сред ваксинираните, мъжът си признал. Той уточнил, че е искал да си постави и други дози от ваксината, защото „се чувствал по-добре, чувал и виждал по-добре”, съобщава в. „Либертатя”. Мъжът не смятал, че има нещо нередно в действията му. Дори признал, че

имал намерение да се ваксинира още няколко пъти.

След разкриването на случая мъжът е бил поставен под лекарско наблюдение за евентуални странични реакции. До момента такива не са се проявили. Здравните власти посочиха, че мъжът ще остане под наблюдение.

Полицията е започнала разследване срещу него за подаване на декларация с невярно съдържание, а Дирекцията за обществено здраве в Ботошани е предприела административна проверка за установяване на отговорните лица за създалата се ситуация.

Директорът на Дирекцията за обществено здраве в Ботошани Моника Адаскалицей препоръча също така психиатричен преглед на мъжа с желанието за многократно ваксиниране.

Коронавирус: кога се прави тест за антитела

COVID-19: Нисък процент новозаразени, 84 души са починали

 

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.