Новини

Седем футболисти в отбор и бързо прекратяване белязаха мач от Втора лига

Архивна снимка

© LAP.BG

Архивна снимка

След едва десет минути игра приключи мачът между втория отбор на “Лудогорец” и “Нефтохимик”. Двубоят беше прекратен след контузия на футболист на гостите, които останаха с шестима души на терена и това направи невъзможно доиграването на срещата.

“Нефтохимик” излезе със седем играчи и нито една резерва заради бойкот на състезателите. В неделя футболистите от първия отбор съобщиха, че са “уморени от постоянното неизпълнение на поетите ангажименти от страна на ръководството” и отказват да пътуват за мача в Разград.

“На футболистите се дължи по една заплата, една премия, както и още по половин заплата на определени футболисти и треньори. Условията за тренировъчен процес също не прилягат на славен клуб като “Нефтохимик”, пише в част от изявлението на играчите.

На мача в Разград присъстваха седем футболисти от юношите старша възраст, които са навършили пълнолетие, тъй като заради епидемичната обстановка на лица под 18 г. е забранено да участват в тренировки и състезания. На вратата на “Нефтохимик” застана атакуващият халф Виктор Кунев.

“Лудогорец 2” водеше с 2:0 след голове на Ерол Дост и Георги Чукалов, преди мачът да бъде прекратен. Според правилата двубоят се спира, ако някой от отборите остане с шестима души на терена. На “Лудогорец 2” ще бъде присъдена победа с 5:0.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.