Новини

Селекционерът на Англия също се оплака от сгъстения календар във Висшата лига

Селекционерът на Англия също се оплака от сгъстения календар във Висшата лига

© Reuters

Селекционерът на английския национален отбор по футбол Гарет Саутгейт подкрепи мениджъра на “Ливърпул” Юрген Клоп, изразявайки притеснение от сгъстения календар през сезона. Според Саутгейт рискът играчите да получат контузии и “да прегорят” е много по-голям от обичайно.

Английският селекциионер разкритикува Висшата лига, че е единственото първенство, където смените остават по три, докато навсякъде вече правят по пет смени. Според Саутгейт това ще се отрази на националния отбор за европейското първенство догодина.

“Напълно разбирам Юрген (Клоп). Само вижте какво представлява календарът през март, когато Шампионската лига е във фазата на елиминациите, Висшата лига ще е в разгара на битката за титлата”, коментира Саутгейт на жребия за световните квалификации.

Според него въвеждането на пет смени е отговорно отношение към играчите. Висшата лига обаче отказа да гласува подобна промяна.

“В Германия футболният съюз и Бундеслигата работят заедно да решават проблемите, но в Англия ние от ФА (Футболната асоциация) нямаме силата да правим промени в мачовете от Висшата лига. Мисля, че всичко това ще се отрази зле на националния отбор, защото футболистите ще дойдат изморени за европейското”, каза още Саутгейт.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.