Свят

Сидеров: Ще се коалирам с всеки, който се припознае с моята предизборна програма

Щ е се коалирам с всеки, който се припознае с моята предизборна програма. Това каза лидерът на ПП “Атака” Волен Сидеров по време на изявление пред журналисти, в което той представи програмните намерения на партията за предстоящите парламентарни избори, предаде Агенция “Фокус”.

ВМРО иска президентска република

“Основните три глави в тази програма са за смяна на енергийната система, привличане на истински инвеститори, трябва да се прекратят всички концесии, които изнасят българското подземно богатство. В момента България не е суверенна държава. Първата работа на новото служебно правителство беше служебният премиер да се срещне с посланика на САЩ”, каза Сидеров.

Той предложи да се смени Законът за рефендумите, така че народът наистина да бъде питан. 

Каракачанов: Никой не е готов за избори

“След което да зададем следните въпроси – дали България трябва да бъде член на НАТО, трябва ли да има у нас чужди бази, трябва ли да се преразгледат договорките с ЕС, които са в ущърб на България”, обясни Сидеров. 

Той подчерта, че България и Черно море трябва да бъдат обявени за зони на мира.

“Трябва да се разпусне целият състав на спецслужбите и МВР. Трябва да се разгледа статутът на всички чужди НПО-та. Трябва да има преработка на НК и НПК, така че българинът да се чувства спокоен в своя доми да може да се защити. Ако се случи нещо, да знае, че ще бъде наказан престъпникът, а няма да бъде оправдан”, добави той.

Волен Сидеров говори за нова тройна коалиция

“Ще се коалирам с всеки, който припознае тези точки. Не ме интересува как се казва, нито дали досега е правил грешки. Важното е да кажеш “съжалявам”. И най-големият грешник може да бъде простен, ако каже “покайвам се, сбърках”, подчерта Сидеров.

МВнР започна организацията на предсрочните избори зад граница

“Депутатското място е последното място, на което държа. Не знам досега да се е отказал някой от ВМРО от депутатското си място. Въпросът, който ми задавате е към ВМРО – те припознават ли тези основни принципни точки”, отговори Сидеров на въпрос дали е готов да се съобрази с ВМРО.

“Аз не съм състезател по висок скок. Моята идея и амбиция е не да прескачам нещо, а да се обърне внимание на това, което съм написал. Смятам, че тази колониална, подчинена, несуверенна система, в която живеем, трябва да се промени. Аз съм твърдо убеден в тези принципи”, каза още лидерът на “Атака”.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.