Свят

Слави Трифонов: Отиваме на изборите сами

С лави Трифонов обяви, че партията му “Има такъв народ” няма да става част от предизборна коалиция. В изявление, публикувано във Facebook, той отрича спекулациите, които обвързваха политическите му амбиции с други опозиционни сили.

Ако изборите бяха днес, кой влиза в парламента

“В последните дни виждам, че името на партия “Има такъв народ” и моето име се спрягат като участници в какви ли не предизборни коалиции. Затова искам най-безапелационно да кажа следното: Партия “Има такъв народ” ще се яви сама на изборите”, обяви Трифонов.

Редовният вот за НС трябва да е идната пролет. 

“Отровното трио” се договори с Мая Манолова и Слави Трифонов

Преди малко повече от месец от “Отровното трио” обявиха, че заедно с “Изправи се.БГ” на Мая Манолова и “Има такъв народ” ще обединят усилията си в провеждането на честни парламентарни избори.

Галъп: Има кандидати за рицари на бял кон, но не и спасител

“Стигнахме до общата констатация, че нито една политическа или гражданска организация извън властта няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина. Затова обединение на ресурсите е реална необходимост”, обявиха тогава от “Отровното трио”.

Тренд: Пет са сигурните партии в следващия парламент, още две имат шансове

Преди около седмица пък Арман Бабикян заяви, че са склонни с удоволствие да работят с “Демократична България”, с “Изправи се.БГ”, с партията на Слави Трифонов”.

От “Има такъв народ” обаче са категорични, че политическото бъдеще на партията не е обвързано с предизборни коалиции.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.