Новини

Случаи на заразени донесоха хаос и недоволство преди Australian Open

Случаи на заразени донесоха хаос и недоволство преди Australian Open

© Reuters

Пристигането на много тенисисти в Австралия, където предстои да се проведе първият за годината турнир от Големия шлем, се превърна в кошмар. Общо 47 състезатели са поставени под строга карантина след три случая на заразени с коронавирус на борда на чартърните полети от Лос Анджелис и Абу Даби.

Положителните тестове не са на пътуващи тенисисти, но играчите и хората от щабовете ще бъдат затворени в хотелските им стаи в Мелбърн в продължение на 14 дни, без право да тренират. Под строга карантина са Виктория Азаренка, Слоун Стивънс, Кей Нишикори, Пабло Куевас и др.

Австралия се съгласи да приеме около 1200 играчи, официални лица и персонал за Australian Open, който ще започне на 8 февруари, като пристигащите са разпределени в 15 чартърни полета.

Според приетите мерки състезателите имат право да напускат хотелските си стаи по 5 часа на ден за тренировки, но това не важи за вече карантинираните тенисисти. Много играчи изразиха недоволство от строгата изолация, храната и различното отношение спрямо големите звезди, които са настанени в Аделайда при по-леки условия.

“Седмици на упорита работа ще бъдат загубени заради един положителен тест в почти празен самолет. Извинете, но това е лудост “, написа в “Туитър” френската тенисистка Ализе Корне.

Организаторите обявиха, че ще осигурят всички необходими уреди на състезателите, за да тренират в стаите. Според италианския журналист Лука Фиорино някои играчи са се опитали да излязат навън в знак на протест срещу условията.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.