Новини

Статус на деня: Радев и Борисов – кога има и кога няма данни за престъпление

Двойният стандарт на прокуратурата трябва да влезе в учебниците по наказателен процес.

© Дневник

Двойният стандарт на прокуратурата трябва да влезе в учебниците по наказателен процес.

p:first-of-type::first-letter { float: none; font-size: 17px; line-height: 1.42em; padding: 0; } ]]> Андрей Янкулов – бивш прокурор, сега адвокат, направи интересно сравнение в профила си във “Фейсбук” за стандартите на прокуратурата. Той съпостави записите от подслушване на президента Румен Радев и командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, публикувани от държавното обвинение като доказателство за престъпление, и записите на премиера Бойко Борисов, за които разследващите установиха, че са автентични, но не съдържат данни за престъпления.

Това трябва да влезе в учебниците по наказателен процес относно достатъчността на данните за образуване на досъдебно производство и започване на разследване.

Митко и Христозов да ме държат в течение. Това са абсолютни простотии. Знам ги отдавна“, казва мъжът, за който се смята, че е Румен Радев.“Смятай, че тук това като отговор ще гледаме да го изчистим”, отговаря ген. Стойков. “Може отговорът да го видим тук, защото Христозов е изнамерил всички документи”, посочва мъжът. “За какво да даваме обяснение, бе? Ненужната информация въобще няма да я пращаме“, казва ген. Стойков. “Добре, хайде ще се обадим на Митко, за да стиковате нещата“, отвръща мъжът. – ДАННИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

“Иначе раздуйте това, че вкарах това КФН по “Еврохолд” на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене. Това е много важно”. “Манолев ще изгори, ще му повдигнем днеска или утре обвинения, ще го съсипем. Аз го предупредих. Там и кметът ще изгори. Но аз ще изгоря всичко, да не изгори Елена Йончева. Един нема да пощадя от наш’те” – НЯМА ДАННИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.