Общество

Съдят 36-годишния Стоян, удушил и заровил половинката си в двор във ВарненскоОкръжна прокуратура Варна предаде на съд 36-годишния С. С. с обвинение за убийство, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. 

Припомняме, че потресаващата история за семейно насилие, завършило с убийство, стресна Варна. 35-годишният Стоян удушил половинката си Стоянка, от която има три деца, докато те спели в съседната стая. Драмата се разиграва в Ново Оряхово. Мъжът е арестуван, след като два дни преди алармирал майката на Стоянка, че е изчезнала.Семейството живеело на съпружески начала и имали три малолетни деца – две момиченца и едно момченце. Живеели бедно, без постоянни доходи от трудова заетост. Освен това обвиняемия и пострадалата имали чести скандали, причинени от взаимна ревност. Разделяли се и се събирали отново, последно през март 2020 г.

След полунощ, около един часа на 01.04.2020 г. пламнала поредната такава свада. В разгара й двамата били един срещу друг в средата на стаята. Пострадалата бутнала обвиняемия, който я ударил нееднократно в главата и лицето, съборил я на леглото и започнал да я души. Отбранявайки се, тя успяла да го одере, но той не преустановил действията си, въпреки молбите й да престане. Когато усетил, че жена му вече не диша и не мърда, се отдръпнал настрани. Установил, че я е умъртвил и решил да прикрие престъплението си.

Изкопал дупка в двора на къщата. Увил трупа в чаршаф и го заровил, като положил усилия да замаскира гроба с боклуци, които се намирали там. Решил да излъже, че пострадалата е избягала с друг мъж в друго населено място и затова счупил и изхвърлил във външната тоалетна мобилния й телефон, както и часовника й. Събрал нейни лични вещи в сак и го скрил до оградата на къщата.

На сутринта отишъл при родителите на жена си и им съобщил, че тя е избягала с друг, изоставяйки децата си и него самия. Те не повярвали на тази версия и предприели действия по издирване на родственицата си.

На 02.04.2020 г., след внимателен оглед на дворното място, забелязали замаскирания гроб. Разкопали мястото и намерили увития в чаршаф труп. Незабавно повикали полиция и започнало настоящото наказателно производство.

В хода на разследването били намерени телефона, часовника и личните вещи на пострадалата, укрити от обвиняемия. Същият направил частични признания на вината си. Били намерени и биологични следи, сочещи на извършеното престъпление. Надлежни експертизи допълнили установяването на описаната по-горе фактическа обстановка.

С. С. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 115 от НК и задържан под стража. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде наказан с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Предстои разпоредително заседание по делото.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.