Новини

Тексас ще приеме боксов мач пред 60 хиляди зрители през май

Тексас ще приеме боксов мач пред 60 хиляди зрители през май

© Associated Press

Стадионът AT&T в Арлингтън, Тексас ще приеме боксов мач пред 60 хиляди зрители. Това потвърди промотърската компания Matchroom Boxing, заявявайки че на 8 май Канело Алварес и Били Джо Сандърс ще се бият през многохилядна публика.

Двамата боксьори излизат в един от най-чаканите мачове за обединяване на титлите в супер средна категория.

Мексиканецът Алварес е носител на поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Световния боксов съвет (WBC) и списание The Ring, докато британецът Сандърс е шампион във версия Световна боксова организация (WBO).

Двубоят ще се проведе в уикенда на Синко де Майо (Cinco de Mayo) – един от най-големите празници за мексиканците, отбелязван и в САЩ. Засега от Matchroom планират това да бъде най-посетеното спортно събитие в Щатите от началото на коронавирусната пандемия.

“Миналата година Канело пропусна да се бие на Синко де Майо пред 60 хиляди зрители, но сега мечтата ще стане реалност. Благодаря на собственика на “Далас каубойс” Джери Джоунс, който направи това възможно”, каза боксовият промотър Еди Хърн.

Стадион AT&T, на който играе мачовете си “Далас каубойс” беше най-посетен по време на сезона в Националната футболна лига (НФЛ). Според ограниченията на него присъстваха по 28 хиляди души от общо 80 хиляди, колкото е капацитетът на съоръжението.

Алварес е считан за най-голямата звезда в бокса в момента извън тежката категория. Той има 55 победи и едно поражение в 58 мача, а през 2018 г. подписа най-скъпия договор с историята с DAZN, като за пет години ще получи 365 милиона долара за излъчване на всичките си срещи.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.