Новини

Теч на газ от жп цистерна предизвика евакуация на 300 жители на Борово, Русенско

Теч на газ от жп цистерна предизвика евакуация на 300 жители на Борово, Русенско

© Цветелина Белутова, Капитал

Теч на газ от жп цистерна е спрян от пожарникари на гарата в град Борово, област Русе. Това съобщи директорът на регионалната противопожарната служба комисар Валентин Красналиев пред БНР. Сигналът е подаден вчера около 19.10 часа.

Товарен влак спрял на жп гарата в Борово, когато машинистът установил, че от крана на една от цистерните изтича газ. Пристигналите веднага на място екипи на пожарната са спрели теча.

Превантивно районът е бил отцепен от полицията, а движението на влакове – спряно временно. Линията минава през центъра на селото и се е наложила евакуация на около 300 души, допълва Би Ти Ви.

Чрез медиата кметът на община Борово благодари на главен инспектор Свилен Рачев, началник на служба “Пожарна и аварийна безопасност”, който лично се приближил до композицията, установил повредения кран и спрял теча.

На 10 декември 2016 година товарен влак с пропан-бутан аварира на гара Хитрино.. Тогава инцидентът приключи с взрив, убил 7 души и ранил 29. Причина беше несъобразена скорост, влакът излезе от релсите, последва взрив.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.