Свят

Трифонов: Съставянето на кабинет в такава ситуация е зависимост

Л идерът на партия „Има такъв народ” Станислав Трифонов е излязъл от карантина, но сега е в болнични. Във видео в своя профил във Фейсбук той даде подробности за състоянието си и коментира политическата обстановка в страната.

„Излязох вчера от карантината, сега съм в болничен, тъй като много неприятно в кръста ме удари. Хората, които са минали през това, знаят че удря там – дробове, кръст. Аз и без това заради проблеми с крака съм с патерица, сега е още по-зле, но мисля, че нещата са по-добре. Не е приятно две седмици под карантина, сега трябва да се възстановявам още известно време, но това е, каквото е за всички, такова е и за мен. Такива са обстоятелствата”, каза Трифонов.

За връщането на мандата и обвиненията за бягство от отговорност:

„Това въобще не е вярно. Всякакви обвинения може да има, това е като един камикадзе, който не иска да се самоубие и ти да му кажеш „ти си страхливец”. Как да коментирам нещо подобно, така е разпоредил суверенът, така е раздал картите, така е гласувал уважаемият български гласоподавател и така стоят нещата.

Слави Трифонов обяви номинацията за премиер, връщат мандата

ГЕРБ са първи и имаха възможността да направят правителство, но не успяха. Ние нямаме възможността да съставим стабилен кабинет, защото просто нямаме необходимият брой депутати и необходимите партньори. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет. Съставянето на кабинет в такава ситуация, което се явява кабинет на малцинството е зависимост от тези, които са час от нещо, срещу което ние се борим. Те не могат да бъдат управляващи. Народът не се е разпоредил така.

Ако ние направим правителство в момента, ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят

и тези решение, които те твърдят, че ще подкрепят, всъщност ние нямаме представа кое точно ще подкрепят и срещу кое ще бъдат. И тогава ще бъдем зависими и това е просто невъзможно. Ние не сме хора, които можем да си позволим да бъдем зависими, особено от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават за това нещо и това е повече от ясно”.

БСП: Промяната се оказа подмяна

Манолова: Не е нормално големите да се крият зад най-малкия

За думите на премиера в оставка Борисов, че Трифонов е „политически страхливец”: „Това са квалификации.

Човек, който няма доводи използва квалификации”.

Прогноза какво още се случи оттук нататък: „Ако не участваше партия „Има такъв народ” на тези избори, сега статуквото отново щеше да е победило. Такива са реалиите. Щяха отново да са ГЕРБ и някакви техни патерици, БСП щяха да са в опозиция, ДПС щеше да има своите функции. Докато сега цялата система се променя, явно не от първия път, но от втория. Какъв е проблемът да има избори? Това е логичният път на демокрацията – да се справяме чрез избори, а пряката демокрация е чрез референдуми.

Борисов: Играят с Радев някаква игра, за да държат държавата в хаос

Никой не бива да се страхува от прилагането на Конституцията.

Управлението е в ръцете на суверена, той решава и докато се наместят нещата може да мине малко по-дълго, но в крайна сметка народът ще се разпореди и всички, които участват в тази ситуация, ще се съобразяват със суверена”.

Какво би казал на българските гласоподаватели, ако се стигне до предсрочни парламентарни избори: „Да упражнят правото си на глас. Правилата ви дават тази възможност. По-добре е да гласувате, защото така имате участие в това, което се случва”.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.