Новини

Флорентино Перес: Суперлигата продължава, футболът има нужда от интересни мачове

Флорентино Перес: Суперлигата продължава, футболът има нужда от интересни мачове

© Associated Press

Президентът на “Реал” (Мадрид) Флорентино Перес заяви, че проектът за Суперлигата на богатите клубове не е изоставен. По думите му той продължава напред.

Перес изтъкна познатите си вече аргументи, свързани с необходимостта от увеличаване на интереса към футбола.

В средата на април 12 от най-влиятелните футболни клубове в Европа обявиха създаването на свой собствен турнир. След острата реакция от страна на УЕФА и на привърженици, повечето участници направиха стъпка назад. “Реал”, “Барселона” и “Ювентус” единствени останаха с твърда позиция и бяха притиснати от УЕФА.

“Футболът губи интерес, не е привлекателен. Телевизионните права падат и това е проблем. Тази Суперлига я сформирахме отборите, които имаме най-много привърженици в света. Без пари футболът загива”, каза Перес пред “Онда серо”.

По думите му проектът е отворен за всички. Но добави: “Гледаемостта пада и трябва да започнем от тези отбори, които имат най-много привърженици. Един мач на “Рома” не е толкова привлекателен, колкото мач на “Манчестър юнайтед”.

Перес отново се изказа срещу президента на УЕФА Александър Чеферин. “Ние губим 8 млрд. евро, а той си вдига заплатата. Има хора, които искат да си задържат привилегиите. Искаха да ни изхвърлят от Шампионската лига, но съдът им забрани”.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.