Новини

Цитат на деня: Може да задействам план "Здравствуйте, братушки", но не по курортите

Атанас Атанасов, председател на Държавната агенция "Разузнаване"

© Велко Ангелов

Атанас Атанасов, председател на Държавната агенция “Разузнаване”

p:first-of-type::first-letter { float: none; font-size: 17px; line-height: 1.42em; padding: 0; } ]]> “Оттук насетне, както може би някои биха могли да кажат, възможно е да задействам план “Здравствуйте, братушки”, но не по курортите и по нашите прекрасни места, а и на други позиции” .

С тези думи председателят на Държавната агенция “Разузнаване” Атанас Атанасов завърши изявлението си пред медиите, предизвикано от решението на правителството да го предложи за освобождаване от поста заради “неспазване на презумпцията за политическа безпристрастност и неутралност”. Преди това Атанасов обяви, че причината за смяната му са успешните действия срещу “зловредното влияние” на руските специални служби. Същата теза развиха при уволнението си останалите шефове на служби, както и политиците от доскоро управлявалата партия ГЕРБ. По думите на Атанасов отстраняването му е поискано от Кремъл и известен бизнесмен с много обвинения.

Той нападна и лично президента Румен Радев, заявявайки, че действа безконтролно, като император, а правителството му се грижи всеки ден да дава на публиката хляб, кръв и зрелища.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.