Новини

Цитат на деня: Няма действие, което съм предприел в услуга на мен или семейството ми

Цветан Цветанов

© Цветелина Белутова, Капитал

Цветан Цветанов

p:first-of-type::first-letter { float: none; font-size: 17px; line-height: 1.42em; padding: 0; } ]]> “Няма нито едно действие, което да съм предприел и да е в услуга на мен или на членове на семейството ми”.

Това заяви лидерът на “Републиканци за България”, а преди година и половина – заместник на премиера Бойко Борисов в ГЕРБ, Цветан Цветанов в предаването “Алтернативата” по TV1.

Цветанов беше свален от ръководните постове в управляващата партия, а впоследствие я напусна след като стана известно, че е придобил луксозен апартамент на цена, по-ниска от пазарната, чрез сделка за замяна с участието на свой бивш сътрудник. Прокуратурата отказа да го разследва, защото не намери данни за корупционни или други престъпления.

В днешното интервю, цитиран от пресслужбата на “Републиканци за България”, Цветанов казва: “И към настоящия момент, когато не бях активен в политиката в продължение на последната една година-година и половина няма нито един човек, който да е казал ето този бизнес аз съм си го взел за моето участие, което съм направил в политиката или да имам нещо, което ме свързва с определени фирми или компании. Няма такова нещо”. И добавя:
“Участвайки в политиката съм защитавал интересите на държавата и респективно на структурите на политическата партия, която съм представлявал”.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.