Новини

ЦСКА взе точка, но загуби шансове да продължи в Лига Европа

ЦСКА взе точка, но загуби шансове да продължи в Лига Европа

© Reuters

ЦСКА взе втора точка в групите на Лига Европа след 0:0 срещу румънския шампион “Клуж”. Резултатът обаче не се оказа достатъчен за червените, които нямат шанс да продължат към директните елиминации, за които се класират първите два от всяка група.

Кръг преди края на груповата фаза ЦСКА е четвърти с две точки и глва разлика 0:6, а “Клуж” заема третото място с пет точки. Румънският тим ще се бори с “Йънг бойс” за продължаване, който има седем точки.

За 1/16-финалите се класира “Рома”, който има 13 точки. След седмица римските “вълци” гостуват в София на ЦСКА.

Началните минути бяха за домакините от “Клуж”, които стартираха по-добре и имаха няколко шанса.

Постепенно ЦСКА изчисти грешките в играта си, но трудно успяваше да стигне до румънската врата. В двубоя преобладаваше битката и по-острите влизания от двата тима.

Едва през втората част ЦСКА заигра малко по-активно, а корекциите от треньора Бруно Акрапович дадоха ефект. Централният нападател на българския тим Али Соу имаше два добри шанса в 69-ата и 77-ата минута, но двата му изстрела преминаха покрай целта.

В последните минути “Клуж” остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Александру Кипчиу. Това позволи на ЦСКА да наложи натиск, но не и да стигне до гол.

ЦСКА взе точка, но загуби шансове да продължи в Лига Европа

© Reuters

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.