Общество

Японска компания откри фабрика за органични светодиоди в ЧъндуЯпонската петролна компания „Идемицу косан“ (Idemitsu Kosan), която също разработва и произвежда електронни материали, откри първата си фабрика за производство на органични светодиоди (OLED) в Китай, предаде Радио Китай

Тя се намира в индустриалната зона за високи технологии на град Чънду, провинция Съчуан, и е започнала масово производство, като очакванията са в началото на 2021 г. първата партида продукти да излезе на пазара.Това е третата фабрика на „Идемицу Косан“ за производство на органични светодиодни материали в света, изграждането ѝ започна през декември 2018 г., инвестицията в нея е около 255 милиона юана (38,8 милиона долара) и тя се управлява от дъщерната компания Idemitsu Electronic Materials (China) Co., Ltd.

Фабриката има годишен капацитет от около 12 тона материали. Органичните светодиоди са сравнително нова технология, която се прилага в монитори и екрани.

Мицушиге Накашима, генерален мениджър на Idemitsu Electronic Materials (China) Co., Ltd., заяви, че китайският пазар е изключително важен за компанията и се надява продуктите им да бъдат добре приети на него.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.