Новини

Ясен Петров: Футбол се играе 90 минути, а не само 45

Ясен Петров: Футбол се играе 90 минути, а не само 45

© LAP.BG

Националният отбор по футбол трябва да работи много, за да не допуска грешки, както в мача с Швейцария. Това каза селекционерът Ясен Петров минути след поражението с 1:3. Няколко пъти селекционерът уточни, че отборът е в нов вид и подчерта, че “футболистите за пръв път са в този вид”.

“Голяма роля изигра това, че ние в този си вид сме за първи път. Допуснахме детински грешки, но когато ги направиш срещу такъв отбор, той ги наказва”, каза той пред БНТ.

Петров описа положението през второто полувреме като “малко по-прилично”.

“Не знам, явно ни предстои много работа. Може би има притеснение, в тренировките и на лагера футболистите показаха, че искат и имат желание. При 0:3 вече беше много трудно да се направи нещо. Беше и по-добре да търсим промени в атака, отколкото в защита”, каза още треньорът.

“За три дни не могат да се направят чудеса”.

Той обясни, че с Италия след три дни предстои още по-труден мач. “Трябва да сме много концентрирани от първата минута. Футбол се играе през всички 90 минути, а не само 45”, завърши селекционерът.

Капитанът Георги Костадинов обясни, че България може да играе добър футбол и това се е видяло.

“Мисля, че ако показваме лицето от началото на второто полувреме, нещата се получават. Започнахме лошо, бяхме в нова схема и това доведе до някои грешки”, каза Костадинов.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.