Свят

28 млн. лева допълнително за МВР

М инистерският съвет отпусна допълнително 28 млн. лева за бюджета на МВР.

5 млн. лева от тях ще бъдат насочени към Медицинския институт. Останалите 23 млн. лева ще бъдат разпределени към служителите на МВР, които от началото на COVID епидемията работят на първа линия, съобщи вътрешният министър Христо Терзийски, цитиран от БНТ.

Министър Терзийски даде брифинг заедно с проф. д-р Ненчо Смилов, директора на Медицинския институт на МВР, по повод отпуснатите допълнителни средства по бюджета на МВР.

11 300 служители на вътрешното министерство са дали съгласието си доброволно да се ваксинират, съобщи още Христо Терзийски, цитиран от БГНЕС.

Министър Терзийски обяви, че МВР болницата има готовност за започване на процеса по ваксинация. Очаква се доставката на фризери за съхранение. В действията ще участват и мобилни екипи.

48 800 е общият щат на Министерство на вътрешните работи. Към настоящия момент заразени с COVID-19 от МВР са били 4002, а активни сега са 1500 души.

Министър Терзийски съобщи още, че над 45 хиляди граждани са под карантина в момента. Нарушенията са изключително малко – констатираме по 1-2 на ден. Има дисциплина, заяви още министърът.

От допълнителните 23 милиона лева ще бъдат направени разчети, така че служителите на МВР да получат и бонуси за Коледните празници. Те ще са в размер между 400 и 500 лева. 

Терзийски за заплатите в МВР: Ако ситуацията с COVID-19 е добра, може да се вдигнат и с повече

Полицаи поставят палатка пред НС, вижте защо

Борисов: 15% увеличение за полицаите сега, догодина – допълнително

Синдикат на МВР: Отказваме увеличение за сметка на децата

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.