Общество

34-годишна ограбва магазин с пистолет, удря охранител с тухлаНа 13.12.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемата Г. Б., на 34 години, за престъпление по чл. 198, ал. 1, пр. 1 и пр. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК., съобщиха от прокуратурата.

Г. Б. е обвинена в това, че на 12.12.2020 г. около 20,14 ч. в магазин „Б.“ на ул. „Черковна“, гр. София, е направила опит да отнеме чужди движими вещи – парична сума в размер на 1897,03 лева, собственост на „Б. Б.“ ЕООД, от владението на касиерката в магазина Ф. Д., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребила за това сила и заплашване.Обвиняемата нанесла удар с тухла в областта на темето на охранителя в магазина С. С., след което стигнала до каса в търговския обект, извадила пистолет и заявила на висок тон: „Това е грабеж! Отвори сейфа!“ и започнала да нанася удари по сейфа на касата. Опитът за грабеж останал недовършен по независещи от Г. Б. причини, тя била задържана от служители на магазина до пристигане на полицейски екипи.

Престъплението, за което Г. Б. е привлечена като обвиняема, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемата за срок до 72 часа. Предстои утре, 15.12.2020 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.