Общество

750 абитуриенти дефилират по червения килим във Велико Търново750 зрелостници изпраща Велико Търново тази година. За единадесета поредна година в Старата столица ще има абитуриентски дефилета – те ще бъдат на 23, 24 и 25 май. Младите хора ще преминат по 250-метровия червен килим под овациите на жителите и гостите на Велико Търново. Тържествените абитуриентски изпращания ще са пред театър „Константин Кисимов“. Кметът Даниел Панов ще връчи и лентите на пълните отличници.

На 23 май от 18:15 ч. по червения килим ще дефилират дванадесетокласниците от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“.В 18:00 ч. на 24 май е изпращането на абитуриентите от Старопрестолна гимназия по икономика, Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодеция „Ангел Попов“, Спортно училище „Георги Живков“, СУ „Емилиян Станев“ и Езикова гимназия. Връчена ще бъде и Наградата „24 май“ за изявен зрелостник.

От 18:15 ч. на 25 май е изпращането на зрелостниците от ПМГ „Васил Друмев“, СУ „Вела Благоева“, ПГЕ „Александър Попов“, ПГ по моден дизайн и ЧПГ – АК „Аркус“.

Абитуриентските дефилета затварят главната улица на Велико Търново в трите дни.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.