Свят

Facebook затяга сигурността за известните личности

М ного известни личности успешно използват социалните мрежи, за да поддържат връзка с почитателите си и да популяризират новите си проекти и послания. Очаквано, тези хора са и под постоянен прицел на хакерите, което кара социалните мрежи да разработват специални, допълнителни функции за сигурност за тях.

Facebook спира някои функции в Европа заради нов закон

Facebook вече има платформа, която през тази година въведе за политиците в САЩ по време на президентските избори. Онлайн изданието Axios съобщава, че през 2021 г. компанията ще предложи платформата си Facebook Protect за повече хора.

ЕС представи нов план за регулация на ИТ гигантите

Функцията ще бъде налична и за някои известни личности, журналисти, защитници на човешките права, политици и активисти. Платформата ще включва и опция за мониторинг в реално време по време на избори. Така ще се следи дали някои политически профили не са обект на хакерска атака.

За по-значимите фигури ще има и още опции за сигурност. Те ще получат физически ключ на USB устройство, който ще се използва като метод за достъп до профила чрез двустепенна верификация.

Компанията планира да предложи тези физически ключове и за обикновените потребители. Условието ще е те да си ги купят и след това регистрират към профилите.

Facebook казва, че по изчисления на компанията, по време на президентските избори в САЩ, над 70% от хората, които са имали работа по тях, са използвали двустепенна верификация. Компанията иска да увеличи броя на потребителите, които изпозлват тази технология, защото тя значително подобрява сигурността на профилите и съответно на данните им.

Google ще трие данните в неизползваните профили

Има ли смисъл от режимите за поверително сърфиране

Социалната мрежа казва още, че работи и по още методи и функции за сигурност. Това ще включва и защита на профилите от компрометирани страници, които може да се използват за разпространение на подвеждаща информация или друго зловредно съдържание.

Технология ще разпознава колко ни е скучно на среща

Ботовете в Интернет имитират хора все по-успешно

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.